FOTO  Filmske face prodefilirale Mostarom

Projekcija filma Koncentriši se baba
Hercegovina.info

Druga večer Sarajevo film festivala (SFF) koji se uz prisustvo publike održava u Mostaru dovela je veći dio glumačke ekipe filma Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba' na plato prodajnog centra 'Plaza' na Bišću Polju gdje se i održavaju projekcije.

"Ako u Sarajevu nismo bili u mogućnosti da pravimo projekcije sa publikom, znači da je ovo najvažnija stvar koju radimo. Jer, to sam više puta rekao u ovih nekoliko dana, za mene je, zaista, samo varijanta za najgori slučaj da radimo online projekcije i preživjet ćemo valjda jednu godinu, ali svaka prilika koju možemo uraditi da publika vidi film, da reagira i da svoje reakcije, bilo smijeh, zabrinutost, neki krik - to je ono zbog čega film postoji kao umjetnost, tako da je ovo bilo nešto najljepše što možemo zamisliti", kazao je medijima direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Uoči filma, medijima se obratio i redatelj filma Pjer Žalica: "Sva moja aktivnost je bila da koliko-toliko dostojanstveno mogu preživjeti premijeru. Nadam se da ću od sutra moći pogledati šta, uopće, ima na festivalu i da ću imati mira kako bih pogledao filmove".

Jedna od glumica u filmu 'Koncentriši se, baba' i članica žirija SFF Jadranka Đokić za Hercegovina.info rekla je: "Mostar mi se toliko sviđa, danas (u subotu op.a.) sam ga obišla, čak sam i zaplesala. Što se tiče moje uloge, inače sam ja ta koja bude kritizirana, ovdje sam u drugoj ulozi, što mi je neobično, pa sam se koncentrirala da vidim sve te razlike i da budem pravedna. Radujem se svakako kontaktu s publikom".

"Ponosna sam na komentare koje sam dobila, raduje me činjenica da svi hvale kompletnu glumačku ekipu i drago mi je da je cijeli glumački ansambl pobrao sve komplimente", rekla je za Hercegovina.info Jasna Žalica, a s njim se složio i Admir Glamočak koji je također ostvario ulogu u spomenutom filmu.

"Otkako smo od kraja osamdesetih Pjer i ja počeli surađivati, zajedno smo radili redatelji s glumcima i obratno, uvijek smo to radili uspješno. Sad smo se opet sastali i napravili uspješan posao, divan film 'Koncetriši se, baba'. Moja sreća je neizmjerna jer je to baš Sarajevu, baš sa Pjerom i baš sa kolegama s kojima sam radio i živio u Sarajevu", kazao je za Hercegovina.info Branimir Popović.

U filmu igraju Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac. Dio glumačke ekipe zajedno sa redateljem filma i direktorom festivala poklonila se nakon druge projekcije filma u Mostaru.

Inače, sve nazočne uime organizatora pozdravila je koordinatorica Sarajevo film festivala u Mostaru Ines Radić. Purivatra je nakon druge projekcije održane u Mostaru rekao kako će zbog velikog interesa publike, film 'Koncentriši se, baba' biti prikazan i 20. kolovoza na istom mjestu i u isto vrijeme.

U nedjelju je na rasporedu film 'Otac' u kojem glavnu ulogu igra Goran Bogdan čiji se dolazak u Mostar također očekuje. Film 'Provincijalni Wisconsin' ('Small Town Wisconsin') američkog redatelja Nielsa Muellera na programu je 17. kolovoza (ponedjeljak).

Iduće večeri bit će prikazan film slavnog talijanskog redatelja Mattea Garronea, adaptaciju čuvene bajke Carla Collodija, 'Pinocchio'. Ovo je zasigurno jedan od najiščekivanijih filmova 2020. godine. Festival će zaključiti film 'Noćna smjena' ('Night Shift') 19. kolovoza (srijeda).

Ulaznice za projekcije u Mostaru možete kupiti online putem službene stranice Sarajevo film festivala sff.ba i na prodajnim mjestima: McDonald's, Kardinala Stepinca bb (Mepas), Mostar u vremenu od 11 do 18 sati i McDonald's Drive, Bišće Polje bb, Mostar u vremenu od 19 do 21:30 sati.