MEĐUGORJE Veliki broj volontera pomaže časnim sestrama i fratrima u samostanu u Miletini

Volonteri
Ilustracija

Koronavirus uvukao se u samostan u Međugorju, točnije u Miletini. U tom samostanu za sada je potvrđeno pet slučajeva zaraze koronavirusom, a kako doznajemo testiranju će biti podvrgnute i si ostali .

Samostan će biti stavljen u karantenu. S obzirom na to da se u samostanu nalaze većinom starije osobe, župljani Međugorja odlučili su se volontirati svakog dana kako bi pomogli redovnicima i redovnicama.

Mjesne zajednice Bijakovići i Međugorje pozvali su svoje mještane da se odazovu volontiranju.

"Poštovani župljani. Nakon novonastale situacije s koronavirusom  imamo potrebu za volonterima. Od danas pa idućih 15 dana potrebno je dostavljati dva obroka dnevno u samostan u Miletini. Hranu će pripremati dragovoljno hotel Cesarica kod Kovačice.Obroci će biti upakirani u aluminijske posude. Na parkingu van kruga samostana biti ce postavljen stol na koji će volonter koji vrši dostavu ostaviti posude s hranom bez ikakvog kontakta s osobama u samostanu. Već nas ima 5 volontera treba nam još 10.tako da će svaki izvršiti dostavu samo jedan dan. Svi koji žele pomoći neka ovdje ostave ime,prezime i kontakt broj. Unaprijed hvala", priopćeno je iz mjesne zajednice Međugorje."

Nakon objave javio se veliki broj volontera, posebno mladih ljudi koji će časnim sestrama i svećenicima biti na usluzi.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.