VIDEO  MEĐUGORJE Grupa mladih pokrenula neprekidni lanac molitve, moli se 24 sata na dan

Mladi Međugorje
Ilustracija/hercegovina.info/Radio Mir Međugorje

U Međugorju trenutno nema hodočasnika, a i župna crkva svetog Jakova otvorena je samo za osobnu molitvu u periodu od 8 do 16 sati. Mise s narodom i dalje se ne slave.

No, duhovnost Međugorja ne trpi. Večernji molitveni program prati više od 3 milijuna ljudi diljem svijeta putem interneta.

Jednako tako mladi iz župe koji sebe nazivaju "Gospina grupa mladih" pokrenuli su lanac neprekidne molitve, ali ujedno i volontiraju u župi.

"Prije nekoliko godina nastala je ova naša mala zajednica, nakon što smo na Brdu ukazanja molili za jednog našeg prijatelja koji je stradao u nesreći. Od tada je naša molitva iz dana u dan sve jača i jača, a jednako tako i naše zajedništvo", kaže za hercegovina.info Patrik Jerković jedan od članova ove grupe."

Već 40 dana vodite i 24-satnu molitvu?

"Tako je. To je taj neprekidni lanac molitve koji smo pokrenuli. Svatko od nas ima određeno vrijeme kada moli. Time se pojačalo i naše zajedništvo, a neka Bog naše molitve dadne onima kojima su najpotrebnije."

Posebno ste aktivni bili kroz korizmu?

"Istina, a inače smo aktivni i kroz cijelu godinu i kroz Došašće. U naš program su uključene molitve, post, hodočašća, druženja i volontiranja. Što se tiče volontiranja mi smo uvijek tu na raspolaganju i voljni smo pomoći. Slobodno nam se putem naše stranice na Facebooku neka javi svatko kome je pomoć potrebna", kaže nam Patrik.

Predivna slika na Uskrs je stigla s Brda ukazanja.

Sadržaj se učitava...

"Mogli ste možda i vidjeti na društvenim mrežama. S Brda ukazanja smo na sam dan Uskrsa smo pustili u nebo krunicu izrađenu od balona. To je bila zaista predivna slika koju smo poslali u svijet, ali smo njom poslali u nebo i naše molitve za sve ljude diljem svijeta koji su oboljeli od koronavirusa. Nadamo se kako će im naše molitve pomoći", kazali su iz Gospine grupe mladih za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.