Stigli smo na scene doslovno cijelog svijeta, a u Mostaru se još pitaju je li trebamo postojati

Mostarski Teatar Mladih
Facebook/ Mostarski Teatar Mladih

Povodom obilježavanja 46 godina rada Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) bit će odigrane četiri predstave na memorijalnoj sceni 2532. U petak 21. veljače u 20 sati bit će održana predstava "To" slovenskog autora Roka Vilčnika u režiji Seada Đulića te u subotu predstava "Hiljadarka" u 20 sati.

U nedjelju se program nastavlja u Narodnom pozorištu Mostar izvedbom predstave “Fatima, nevjesta od boli" s početkom u 20 sati. Zadnji dan obilježavanja rođendana eMTeeM-a, u ponedjeljak 24. veljače na Memorijalnoj sceni 2532 na repertoaru je premijerno izvođenje predstave “Crni Kos”.

Povodom ove godišnjice direktor Teatra Sead Đulić je izjavio za hercegovina.info kako je velika stvar u ovim vremenima u našoj zemlji biti nezavisan i opstati 46 godina.

“Mostarskom teatru mladih to uspijeva prvenstveno zahvaljujući predanom radu i kontinuiranom ispitivanju i pomicanju granica umjetnosti teatra. Stigli smo na scene doslovno cijelog svijeta, a u Mostaru se još pitaju je li trebamo postojati. No, mi trajemo i nudimo publici mnoštvo teatarskih radosti praveći most između nas i svijeta. I na to smo ponosni”, kazao je.