SEZONA Stižu tri predstave Narodnog pozorišta i festival komedije

Predstava Huzur
Hercegovina.info

Nakon otvorenja sezone i gostovanja na Kazališnim igrama BiH u Jajcu, Narodno pozorište Mostar otvara svoja vrata publici, te su za mjesec rujan pripremljeni zanimljivi naslovi.

Već u petak, 4.9., od 20 sati, na rasporedu je predstava 'Huzur' autorice Martine Mlinarević, u režiji Alme Lapajne. Predstava 'Huzur' donosi priču o borbi jedne žene sa bolešću, o suočavanju sa najtežim ljudskim strahovima, o slobodi i odgovornosti. Predstavom se želi potaknuti i povećati svijest o redovnim pregledima. Tema je kompleksna, univerzalna i vječna. Sva pitanja koja se prožimaju kroz predstavu zapravo čovjek sam sebi postavlja kroz proces gradnje civilizacije. U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Fatima Kazazić Obad, Emir Spahić, Saša Oručević, Goran Lozo, Vedran Vilogorac, Jasmin Krpo, Amela Kreso i Emir Sejfić.

Predstava 'Alfa Beta' Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića na repertoaru je u petak, 11.9., sa početkom u 20 sati. 'Alfa Beta' zanimljiva je, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote. Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane, i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena? U predstavi igraju Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

U petak, 18.8., od 20 sati, bit će odigrana komedija komedija 'Šta ćemo sad' autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo. Njih troje se nalaze u jednom kazalištu u zabiti i otkrivaju kakvi ih sve izazovi očekuju – kako da se domognu novca i publike, voli li ih vlast, kakav je položaj kulture, koliko su snalažljivi, duhoviti, spretni...? 'Šta ćemo sad?' je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Komedija koja će Vas nasmijati do suza!

Sve predstave se igraju na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetitelji će prilikom preuzimanja ulaznica biti obavezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i sudionicima predstave, mjeriti temperatura. Također, iz ove teatarske kuće mole sve posjetitelje da se pridržavaju propisane distance uz obavezno nošenje maski i dezinfekciju prilikom ulaska u Pozorište, te se unaprijed zahvaljuju na razumijevanju.

Cijena ulaznice je 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM. Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Dobra vijest za imatelje godišnjih karata, koji su zbog iznenadne situacije sa pandemijom covid-19 bili uskraćeni za izvjestan dio protekle pozorišne sezone, je da iste vrijede i za cijelu kazališnu sezonu 2020/2021.

Iz NPM napominju, da krajem rujna, točnije 25.9., počinje 17. Međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2020' koji će trajati do 30.9., te će uskoro biti objavljeno više informacija o održavanju Festivala.