Preminuo Mirsad Elezi, glumac Narodnog pozorišta u Mostaru

Mirsad Elezi
Narodno pozorište Mostar

Sinoć je u svojoj pedesetčetvrtoj godini života preminuo glumac Mirsad Elezi, dugogodišnji član ansambla Narodnog pozorišta u Mostaru.

Mirsad Elezi jer rođen u Mostaru 1966. godine, a član je ansambla Narodnog pozorišta od 1994. godine kada je i ostvario svoje prve uloge u predstavama koje je režirala Hadžija Hadžibajramović.

Odigrao je preko četrdeset uloga na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, a publika ga pamti po nezaboravnim izvedbama u predstavama “Kidaj od svoje žene” Ray Cooney, u režiji Sulejmana Kupusovića; “Vukodlaci” Vaska Hamovića, u režiji Sulemana Kupusovića, “Ruho” Šemsudina Gegića u režiji Laure Angiulli, “Derviš i smrt” Meše Selimovića u režiji Erola Kadića, “Mostarska djelidba” Skender Kulenović, u režiji Sulejmana Kupusovića, “Balkanske mućke” Ray Cooney u režiji Ade Lazić, “To” Alija Isaković, režija Ivan Leo Lemo, “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” Derviš Sušić u režiji Šemsudina Gegića i mnogim drugim.

Također, ostvario je brojne zapažene uloge na filmu, a posebno uspješan je bio u predstavama komedijskog žanra, pri čemu je samo na međunarodnom festivalu komedije dobio pet nagrada.

Dženaza Mirsadu Eleziju bit će obavljena sutra, 14. travnja u 14 sati na gradskom groblju Sutina.