MOSTAR Mnoštvo različitih kulturnih sadržaja u okviru 'Mostarskog ljeta'

Konferencija za medije Mostarskog ljeta
Hercegovina.info

Kulturna manifestacija 'Mostarsko ljeto 2020' započela je proteklog petka, a u okviru iste organizatori Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Pozorište lutaka Mostar, Muzej Hercegovine Mostar i Narodna biblioteka Mostar pripremili su sadržajan program. Šta Vas očekuje ovog tjedna na 'Mostarskom ljetu' pogledajte u nastavku.

U utorak, 21.7., u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će održan razgovor i druženje sa dječjom književnicom Elmirom Helać-Mekić sa početkom u 19:30 sati. O književnici će govoriti profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

U srijedu, 22. srpnja, bit će upriličena promocija knjige 'Moja generacija' Avde Hume, bosanskohercegovačkog antifašiste, narodnog heroja te nositelja važnih političkih dužnosti u bivšoj Jugoslaviji. Promocija će biti održana u prostorijama Centra za kulturu Mostar sa početkom u 20:30 sati. O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić, a moderator događaja će biti Faruk Vele.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i povijesno naslijeđe 'Hercegovina', koju organizira Muzej Hercegovine Mostar bit će održana u četvrtak, 23.7., u Spomen kući Džemala Bijedića sa početkom u 20:30 sati. Izložba slika 'Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)' autorice Alise Teletović bit će održana u petak, 24.7. sa početkom u 20:30 sati, u prostorijama i organizaciji Centra za kulturu Mostar.

Posebnu notu prilikom otvaranja izložbe dat će čitanje poezije mlade bh. pjesnikinje dr.sc. Melide Travančić, a moderator događaja bit će Umihana Krličević Omerović, predsjednica Udruženja za kulturu 'Kontrast'.

Svi događaji se održavaju u okviru kulturne manifestacije 'Mostarsko ljeto 2020' i ulaz je slobodan za sve posjetitelje. Prilikom dolaska na sadržaje organizatori pozivaju posjetitelje da poštuju preporuke Kriznog stožera FBiH. Više informacija o manifestaciji i sadržajima možete pronaći na web stranici mostarskoljeto.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.