Dramatična kazališna priča koja pet godina puni dvorane

ajmo na fuka

Ajmo na fuka“, predstava HNK Mostar i NP Mostar, dramatična kazališna priča, ispričana je nadaleko poznatim mostarskim humorom.

Postavljena je na scenu prije točno pet godina i punila je dvorane ne samo u Mostaru i mnogim bh. gradovima, nego i u Zagrebu, Pragu, Beču i Brnu. Osvojila je i četiri kazališne nagrade što najbolje ilustrira njezinu kvalitetu. Na repertoaru HNK Mostar je u četvrtak 20. veljače, s početkom u 20 sati.

U ovom kazališnom komadu igraju Robert Pehar i Saša Oručević. Oni su dvojica vojnika, jedan pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, a drugi Armije Republike BiH, a u predstavi se raspliće njihova ratna sudbina na dva načina. Uz naglašeni lokalni kolorit pratimo ih u rovu, ali ih vidimo i nakon njihove pogibije.

„Mi nudimo priču o tome što će to biti njihove kazne na nebu ili njihov današnji život u Mostaru. I to je jedan od slojeva, nije jedini, ali nije ni najmanje važan. To je priča o prijateljstvu uspostavljenom u ratu koje je trajalo jednu sekundu jer oni se na kraju upoznaju i to im je kraj“, kazao je autor i redatelj Dragan Komadina nakon prve izvedbe ove predstave.

Ulaznice je moguće rezervirati slanjem poruke preko messengera ili pozivom odnosno slanjem poruke na broj 063/019 019.

Cijena ulaznice je 10 KM, a za studente, učenike i umirovljenike 5 KM. Studenti Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice koje preuzimaju u prostorijama Studentskog zbora.