VIDEO  BOCELLI I SESTRE HUSAR Pogledajte koncert iz milanske i zagrebačke katedrale bez publike

Zagrebačka katedrala
adriamedia.hr

Za Uskrs priređena su dva koncerta iz katedrala u koje vjernici nisu već duže vrijeme nisu kročili. Riječ je o zagrebačkoj katedrali koja je u potpunosti zatvorena zbog nedavnih potresa, te o predivnoj milanskoj katedrali.

Zahvaljujući sestrama Husar i poznatom talijanskom slavuju Andrei Bocelliju koji su za sve u izolaciji priredili sjajne koncerte vjernicu su uz online misna slavlja imali priliku i uživati u koncertima.

Sestre Husar su otpjevale skladbe "Klanjam ti se smjerno", "Ave Maria", "Prva ljubav te zove", "Gospodine hvala", "Dubine", "Krist na žalu" te "Zdravo Djevo" ("Rajska Djevo, kraljice Hrvata") uz pratnju skladatelja Matije Dedića na klaviru.

Sadržaj se učitava...

"Na dan kada slavimo povjerenje u život koji pobjeđuje, počašćen sam i rado sam se odazvao pozivu grada i Milanske katedrale. Vjerujem u snagu zajedničke molitve, vjerujem u kršćanski Uskrs - univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, bez obzira jesu li vjernici ili ne - uistinu trebaju", rekao je Bocelli.

Sadržaj se učitava...

Koncert imena "Glazba za nadu" u milanskoj katedrali u trajao je pola sata, a slavnog pjevača na orguljama je pratio Emanuele Vianelli.

Bocelli je otpjevao "Ave Maria", "Sancta Maria", "Domine Deus" i mnoge druge skladbe.