NAJBOLJE IGRE PRUŽAO U MOSTARU Bivši igrač Zrinjskog trenira s Cibonom

Sven Smajlagić
Facebook

Zagrepčanin Sven Smajlagić uskoro će navršiti 30 godina, a iza njega je već deset godina bogate i više inozemne karijere koju su obilježile tri sezone u Slovačkoj, gotovo tri u Bosni i Hercegovini, te nešto kraći izleti u Sloveniju, Grčku i Francusku. Od većih rezultatskih uspjeha iza sebe broncu sa juniorskog EP i seniorski naslov prvaka BiH sa Zrinjskim od prije dvije godine.

Prošlu sezonu je igrao za Zabok, a nakon završetka karantene priljučio se treninzima Cibone.

- Zvao me trener Velić i pozvao da treniram s Cibonom što mi je naravno velika čast i želja, a to je i moj klub. Imao sam i prethodnih sezona nekoliko puta opciju da dođem u Cibonu, ali svaki puta se to izjalovilo. Naravno da bih nakon deset godina opet volio obući najdraži dres, ali vidjet ćemo što donosi ljeto, kaže Sven koji je kadetski i juniorski staž odradio upravo u Ciboni, a male seniorske minute dohvatio je 2010.godine.

- Sjećam se kadetskog i juniorskog staža u Ciboni gdje su me trenirali Danko Miholić i Pino Grdović. Radilo se zaista odlično i puno više nego što danas rade mladi igrači. Mi smo kao kadeti igrali na posudbi u Rudešu i to nam je bilo veliko iskustvo.

Dobar dio karijere, Sven je proveo i u Mostaru.

Zvao me trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić i kazao mi što mogu očekivati u Hercegovini. Nisam dvojio kada sam vidio ambicije koje je klub imao i moram reći da su utakmice u dresu Zrinjskog bile moje najbolje utakmice u karijeri. Osvojili smo naslov prvaka BiH i igrali drugu ABA ligu gdje smo praktički do kraja bili u utrci za doigravanjem. Veliko iskustvo za mene, a ono što me posebno oduševilo je činjenica da sam bio uspješan u više smjerova pa sam proglašen za najboljeg beka i obrambenog igrača, te stranca. Kada bih Prvu ligu BiH uspoređivao s Hrvatskom mogao bi reći da se dolje igra fizički jača košarka gdje vam se u gostima svira puno manje faulova kada idete na koš, dok u Hrvatskoj ima više talentiranih igrača.

I proteklu nedovršenu sezonu počeo je u Zaboku gdje je i ostao do kraja. Pitali smo ga kako to da ljubav njega i Zaboka traje tako dugo.

Jednostavno tako je ispalo. Od mog prvog dolaska i dogovora s gospodinom Dragutinom Črnjevićem uvijek je naš odnos bio transparentan i to je ono što meni kao profesionalnom košarkašu je jako važno. Naš dogovor je uvijek bio ispoštivan i kada se radi o financijama i kada se radi o mogućnosti odlaska kada dobijem neku bolju ponudu. U Zaboku su me uz Črnjevića vodili još Ivan Perinčić kojem sam bio i suigrač kada je igrao u dresu Zaboka i evo prošle sezone Ivan Tomas kojeg nisam osobno poznavao ali se po radu vidi da je bio playmaker i igrač koji sve jako dobro vidi. Imali smo mladu momčad i uz možda jednog ili dva iskusna igrača mogli smo i bolji rezutat ostvariti’, zaključio je razgovor Smajlagić.