FOTO  STANARI IZ KNEZA DOMAGOJA Na djelu nelegalno širenje Hotela Mostar

Hotel Mostar
hercegovina.info

Na redakcijsku adresu danas je stiglo pismo stanara Ulice kneza Domagoja u Mostaru, koji tvrde da se Hotel Mostar nadograđuje bez ikakvih dozvola, da vlasnik nije ogradio gradilište, a i da nije zatrpao rupu u blizini.

Pismo prenosimo u cijelosti i bez intervencija:

"Obraćam vam se ispred skupine stanara Ulice kneza Domagoja u Mostaru koja se u posljednjih godinu dana pretvorila u ilegalno gradilište.

Sve je krenulo s nepropisnim iskopavanjem rupe na dnu ulice, prema Kirurgiji, koju su naši susjedi uspjeli zaustaviti. Ta ista ilegalno iskopana rupa već nekoliko mjeseci stoji nesanirana, nezakopana s klimavom ogradom, priječeći normalan prolaz stanara i građana trotoarom.

Osim navedenog gradilišta, „isti investitor“ vrijeme pandemije koronavirusa vrijedno iskorištava za još jedan ilegalni poduhvat radeći na proširenju Hotela Mostar gdje se trenutno prostor nekadašnje VANJSKE terase pretvara u unutarnji prostor, s dekom i novim katom.

S obzirom da se radi o centralnoj gradskoj zoni i s obzirom da ste aktivno pisali o nekim drugim zgradama u Mostaru, zanima nas možete li istražiti što se događa s navedena dva gradilišta (rupa i hotel).

Ima li investitor dozvole za iste, zašto ne sanira rupu koju je sam iskopao i koja predstavlja opasnost za našu djecu te, ako već radi na ilegalnom proširenju hotela, zašto ne ogradi gradilište po pravilima struke kojoj navodno i on sam pripada.
Prisjećajući se starog romantičnog izdanja hotela, koje je istina bilo u skromnom izdanju sa svega tri kata, pitamo se tko i zašto dozvoljava betonizaciju Mostara te sumnjive nadogradnje i vrijedi li koja nepoštena marka više u džepu rugla pored kojeg će i njihove buduće generacije prolaziti“, zaključuju u pismu stanari iz Ulice kneza Domagoja.

Hotel Mostar

Kontaktirali smo i Hotel Mostar. Iz ureda za odnose s javnošću opovrgavaju navode iz pisma koje smo zaprimili.

Ističu da se ne radi o nikakvoj novoj izgradnji, da je sve u okviru postojećih dozvola i projekta koji im je odobren, te da za ovaj dio nisu bile nužne nikakve dozvole. Kažu i da pretpostavljaju tko je mogući pošiljatelj pisma, koje je, smatraju utemeljeno na čistoj ljubomori.

Kada je u pitanju neograđenost gradilišta ističu da je trotoar dovoljno velik da se slobodno može prolaziti, te da nema nikakve opasnosti za prolaznike. Kada je pak u pitanju rupa, navode da „rupa nije njihova“, odnosno da su tu samo dijelom uključeni.

Upitani koriste li epidemiju koronavirusa za nelegalnu gradnju, kako se navodi u pismu, kažu da to nije slučaj, da u ovom trenutku isplaćuju plaće za 51 djelatnika koji trenutačno ne radi i bore se da stvore novu vrijednost.

U Gradskoj pak upravi Mostara negiraju da hotel Mostar ima dozvole za ovaj dio radova. Iz Službe za građevinske propise Gradske uprave Mostara kažu da Hotel Mostar nije predavao nikakve zahtjeve za proširenje, a da se novoizgrađeni dio ne uklapa u projekt za koji već imaju dozvole.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.