MERCEDES G Koliko respiratora vrijedi vozilo ravnatelja bolnice

Mercedes G Ante Kvesić SKB Mostar donacija
Čitatelj / hercegovina.info

„SKB Mostar Vas treba! Nazovite 092 890 840 i donirajte 2 marke na račun za borbu protiv COVID-19. Pomozite osoblju i pacijentima i našem društvu. Hvala Vam“, poruka je koju su jučer mahom dobili Eronetovi korisnici. Da je bolnica u višemilijunskim dubiozama i bez osnovnog materijala za rad odavno je poznato.

Čašu je prelila kriza s koronavirusom, pa brojne hercegovačke tvrtke slijevaju pomoć u mostarsku bolnicu. Grudska Violeta kupila je bolnici 6 respiratora, 100 tisuća maski, 5 tisuća maski za liječnike, 200 tisuća pari rukavica…

Za razliku od Violete, Mepas je bolnici prebacio 100 tisuća maraka, Grafotisak d.o.o. 100.000 maraka, Bernina d.o.o. 20.000 maraka, Kamir d.o.o. 10.000 maraka, AS Kramar d.o.o. 5.000 maraka, Williams d.o.o. 50.000 maraka, Udruženje banaka u BiH 100.000 maraka, košarkaš Bojan Bogdanović 50.000 dolara…

„Svjesni smo kako mnogi nisu u mogućnosti nabaviti opremu, unatoč svojim željama. Stoga smo otvoreni i za novčane donacije, koje će naš stručni tim transparentno trošiti na nabavku proizvoda koji služe za sprječavanje širenja virusa kao i liječenje oboljelih“, naveli su iz bolnice zahvalivši donatorima.   

I premda s jedne strane ljudskost poziva na pomoć oboljelima i liječnicima koji nadljudskim naporima pokušavaju spasiti živote oboljelih koji im svakodnevno stižu, mnogi će se i oglušiti na apele bolnice zbog općepoznatih činjenica.

Znatan broj Eronetovih korisnika nakon jučerašnje sms poruke koristio je razne psovke, spominjući Mercedes G klase kojeg ravnatelj Ante Kvesić parkira ispod bolnice u kojoj već odavna nema ni toalet papira, a u jeku krize s koronavirusom ni dovoljno zaštitnih odijela, maski, rukavica. Vrijednost tog luksuznog vozila, pojašnjava nam vjerni čitatelj iz SKB Mostar je oko 100 tisuća maraka, ili najmanje dva respiratora.

Sam Kvesić nedavno se u žiži javnosti našao nakon što je koronavirus u Mostaru krenuo iz same ustanove. Ravnateljstvo se o tome očitovalo županijskom ministru zdravstva Goranu Opsenici, koji je jasno kazao da federalna Vlada i ministarstvo zdravstva imenuju tijela bolnice.

Tako je Opsenica očitovanje bolnice o ulasku „sazad“ proslijedilo federalnom ministru zdravstva Vjekoslavu Mandiću. Kako se ravnatelj očitovao i što će se uraditi po tom pitanju od Mandića nismo mogli saznati, jer po tom pitanju ne bi davao izjava.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.