AFERA URBICID Koje dokumente mostarski Odjel za urbanizam skriva više od tri mjeseca?

Afera Urbicid
hercegovina.info

AFERA URBICID - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanske županije od studenog čeka da im Gradska uprava, preciznije Odjel za urbanizam, dostavi podatke oko izdanih dozvola za zgradu na Bijelom brijegu, a oni to još uvijek nisu učinili.

Potvrđeno je to danas za hercegovina.info iz Vlade HNŽ-a, gdje dodaju da je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja 5. studenog prošle godine zaprimilo zahtjev za poništenje rješenja Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara, kojim je izdato odobrenje za gradnju stambeno-poslovnog objekta na k.č..2562/7 k.o.Mostar (nova k.č. 1438/2 k.o. Mostar II , Bijeli Brijeg I.)

Postupajući po zahtjevu Ministarstvo je 18. studenog dostavilo Odjelu za urbanizam Grada Mostara, te sukladno čl.260 st.2 Zakona o upravnom postupku dopisom, broj: UPII-09-03-25-114/19 zatražilo da se dostavi cjelokupan spis po ovom predmetu. Mjesec dana iza, nakon što im ništa nije odgovoreno, 11. prosinca prvostupanjskom tijelu je upućena Urgencija za dostavu spisa.

Do danas ovo Ministarstvo nije zaprimilo odgovor Odjela za urbanizam i graditeljstvo/građenje Grada Mostara“, kazali su za hercegovina.info iz Ministarstva prostornog uređenja HNŽ-a.

Ni odvjetnik kojeg su angažirali stanari još uvijek nije dobio nikakvu dokumentaciju vezanu za izgradnju ovog objekta.

I portal hercegovina.info dobio je samo jedan odgovor iz gradskog Urbanizma. U njemu kažu da su se pri izdavanju dozvole da se na prizemnici izgradi zgrada od šest katova, pozvali na nadziđivanje i nadogradnju. Za sva dodatna pitanja odgovor čekamo, a temeljno je kako se pod manjim rekonstrukcijama može graditi divovski stambeni objekt i planirati još jedan pored njega, premda ni u prostornom planu na tom mjestu nisu planirane nikakve zgrade.

Podsjetimo, 67 vlasnika nekretnina na Bijelom brijegu potpisalo je peticiju kojom se buni protiv novih zgrada u svome dvorištu. Jedna je već izgrađena, a druga u planu. Izgrađena je nikla na mjestu prizemnice, koja je bila centrirana na zemljištu, dok je zgrada poklopila cijelo zemljište i zaklonila obližnje objekte.

Tijek AFERE URBICID mogli ste do sada pratiti samo na hercegovina.info. Donosimo kronološki tijek događanja ovdje:

Afera Urbicid

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.