ROJS Milanović je rekao da se Kolinda uplašila, a da se njemu fućka što će reći u Sarajevu

Ljubo Ćesić Rojs
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, na 25. obljetnicu Oluje, odlikovat će četiri gardijske brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO), kao i Specijalnu policiju MUP-a Republike Herceg-Bosne, koji su dali veliki obol u Domovinskom ratu.

Inicijativu za odlikovanja brigada HVO-a pokrenuo je Hrvatski generalski zbor još dok je predsjednica Republike Hrvatske bila Kolinda Grabar Kitarović.

"Bio sam osobno na sat vremena primljen kod Kolinde Grabar Kitarović. Dogovorili smo se da će ona potpisati prije godinu dana, za 24. obljetnicu Oluje taj isti dokument, no ona to nije potpisala. Kada je Milanović to vidio, rekao je da je sve korektno te da se Kolinda Grabar Kitarović uplašila. Pavle Miljavac upitao što će reći na to iz Sarajeva, na što je Milanović rekao kako mu se fućka za to", rekao je general Ljubo Ćesić Rojs u Dnevniku RTV Herceg Bosne te dodao.

"Zanimljivo je da je to potpisao predsjednik koji je lijeve orijentacije. Ja sam mu na sastanku rekao, da me razočarala moja predsjednica za koju sam ja lobirao. Milanoviću sam također rekao: "Predsjedniče, od nas jedanaest generala koji smo tu nas deset je glasovalo za nju, osim generala Marka Lukića koji je glasovao za vas", rekao je Ljubo Ćesić Rojs.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.