VIDEO  FESTIVAL SLOBODE U ZAGREBU Ako ljudi ne nose kacige zbog eventualnog potresa, onda ne trebaju ni maske zbog eventualnog virusa

Festival Slobode
Luka Stanzl/PIXSELL

Od 17 sati u Zagrebu je započeo "Festival slobode". Radi se o prosvjedu protiv mjera nacionalnog stožera, odnosno o anti-korona prosvjedu.

Na Trgu bana Jelačića skupilo se nekoliko tisuća ljudi. Mini pozornica je autobus na kojem se izmjenjuju govornici, a jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika Toni Cetinski vodi program i pušta glazbu.

Festival Slobode

Prosvjednici traže potpunu slobodu i ne žele nasilne mjere, maske te diktaturu. Jedan od govornika je rekao ako građani ne nose zaštitne kacige zbog eventualnog potresa, da onda ne trebaju ni nositi zaštitne maske zbog eventualnog koronavirusa.

Tvrde i kako se nametnutim presedanskim mjerama ograničavaju temeljna ljudska prava.

Uz turistički autobus i prigodne glazbene hitove koji govore o slobodi, okupljeni su nosili transparente s porukama poput "Pustite djecu da slobodno rastu", "Zajedništvo je naša moć", "Zdrav razum je naš razum", "Jačanje imuniteta najbolja preventiva", "Panika i strah - ne hvala", "Disanje je vitalna funkcija", "I prije je bilo virusa", "Mi smo drugi val" te "PLANdemija, laže vlast, lažu mediji. Ustani protiv laži".

Tijekom okupljanja zviždali su i skandirali i "Nije normalno", "Lopovi", "Nećemo podjele" te "Ne može".

Okupljanje su podržali i neki od političara, među kojima, Zlatko Hasanbegović, Stipo Mlinarić, Karolina Vidović Krišto i Ivan Vilibor Sinčić.

Sadržaj se učitava...