BROJNI PREDAVAČI HKD Napredak znanstvenim skupom odaje zahvalnost fra Andriji Nikiću

fra Andrija Nikić
Hercegovina.info

Hrvatsko kulturno društvo 'Napredak' Mostar i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Mostar organiziraju 1. prosinca u Napretkovom domu od 10 sati Međunarodni znanstveni skup 'Zlatni jubilej znanstvenog i kulturnog rada fra Andrije Nikića 1971. – 2021.'

Svoja izlaganja u povodu Zlatnog jubileja znanstvenog i kulturnog rada fra Andrije Nikića, koji je objavio preko 110 knjiga i kalendara  te stotinjak studija, veliki broj životopisa te obnovio 'Napredak' i osnovao Akademiju, najavio je veliki broj znanstvenika i prijatelja iz Bosne i Hercegovine (21), Hrvatske (18), Italije (1), Kanade (1), Srbije (1) i Švicarske (1).

Radovi će biti objavljeni u Zborniku, priopćili su organizatori.

U uvodnom dijelu bit će prikazan kraći film o djelovanju Nikića, a pozdrave i čestitke na početku će uputiti dr.fra Iko Skoko, mnop. fra Miro Relota, s. Lidija Glavaš, te liječnik Vojnomedicinske akademije iz Beograda dr. Aco Đurović. Potom će uslijediti kratka izlaganja pozvanih gostiju. Organizacija glazbenog dijela pripala je mo. Živku Ključi, a voditeljica će biti Karla Markotić.