KORONAVIRUS Talijani otkazuju hodočašća u Međugorje

Međugorje
Hercegovina.info

Talijani su među hodočasnicima koji posjećuju Međugorje najbrojniji i najredovniji. Međutim, zbog pojave koronavirusa od kojega je do sada smrtno stradalo petero ljudi, i u toj zemlji vlada panika, otkazuju se nogometne utakmice i druga događanja. Uvedene su mjere predostrožnosti, zatvorene škole, vrtići, trgovine, otkazani brojni događaji.

Iz određenih regija na snazi je i zabrana putovanja. Sukladno tome danas smo za stanje upitali i u jednoj turističkoj agenciji u Međugorju, koja je u ožujku očekivala dolaske hodočasničkih grupa iz Italije:

"Imamo određeni broj otkazivanja grupa iz regija koje su najviše pogođene koronavirusom. To su grupe koje su bile najavljene za početak i sredinu ožujka. Neki imaju zabranu putovanja, a neki se i boje putovati, no ima i onih koji će nam doći. To su hodočasnici iz regija koje za sada nisu pogođene virusom", potvrdili su za hercegovina.info iz putničke agencije.

Na pitanje boje li se da s nekim od hodočasnika može doći virus kažu da nisu. 

"Sigurno je da će država raditi svoje na granicama kada bude imala sumnjive slučajeve kod dolazaka ljudi koji dolaze iz virusom pogođenih područja, ne samo u Međugorje, nego i u cijelu Bosnu i Hercegovinu, Mostar, Sarajevo i druga naša turistička mjesta. Nema mjesta panici, kako bude cijelom svijetu bit će i nama", kazali su nam iz Međugorja.

I krizni stožer federalnog Ministarstva zdravstva izdao je preporuku da se odgode putovanja i ekskurzije u Italiju. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.