O sudbini Aluminija 21. veljače odlučuju dioničari

Aluminij
Arhiva/Hercegovina.info

Skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar bit će održana 21. veljače. Na dnevnom redu Skupštine naći će se izbor radnih tijela (predsjednika i dva povjerioca zapisnika Skupštine) te odluka o zaključenju ugovora o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar s društvom M. T. Abraham Group S.A., najavili su iz mostarske tvrtke.

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa, a do kraja 2019. godine rješenja su dobili i preostali radnici.

Čelnici nekadašnjeg giganta nadaju se da bi se u suradnji s Abraham Groupom proizvodnja u Aluminiju mogla ponovno pokrenuti te dio radnika vratiti na posao.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.