Kreće kampanja protiv nelegalnog prijevoza putnika

Detalj sa sastanka
MKT BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i zamjenik ministra Nedžad Branković sa suradnicima održali su u srijedu sastanak sa predstavnicima Vanjskotrgovinske komore BiH i članovima Udruženja prijevoznika u međunarodnom cestovnom prijevozu putnika.

Sastanku su uime VKTBiH prisustvovali potpredsjednik Ahmet Egrlić i direktorica Sektora za promet i komunikacije Sabrina Teskeredžić, dok su uime Udruženja prijevoznika sastanku prisustvovali Ivan Kovačević, Ratko Močić, Safudin Čengić, Dejan Mijić i Nedžad Siočić.

Predstavnici prijevoznika su pozdravili postupanje Ministarstva u vezi sa izmjenama Pravilnika o registraciji te mogućnosti privremene obustave prijevoza na međunarodnim i međuentitetskim autobusnim linijama. Također, informirali su prisutne o izuzetno teškom stanju u oblasti međunarodnog prijevoza i iznijeli prijedloge za njegovo poboljšanje.

Na sastanku je dogovoreno poduzimanje aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prijevoza putnika u međunarodnom i međuentitetskom prijevozu te upućivanje Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu u BiH u parlamentarnu proceduru. U dijelu koji se odnosi na sankcioniranje nelegalnog prijevoza putnika, u listopadu je najavljeno pokretanje kampanje protiv nelegalnog prijevoza.

Također, dogovoreno je da će se susreti ministra i predstavnika Udruženja prijevoznika održavati češće u skladu sa trenutnom situacijom u kojoj se ova djelatnost nalazi.