Zapljenjena marihuana, pali Imoćanin i Ljubušak

rotacija pljačka, razbojništvo, Dubrovnik, krijumčarenje, marihuana, ubojstvo
Hercegovina.info

Postupajući po zavedenoj operativnoj akciji kodnog naziva „LORD”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški dana 13.03.2020. godine izvršili pretres stana i vozila koje koristi osoba D.B.(35) kojom prilikom su pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta manju količinu suhe zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana.

Nad imenovanim D.B. je provedena kriminalistička obrada tijekom koje je od istog uzet iskaz na zapisnik o ispitivanju osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio KD iz čl. 239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, dana 14.03.2020. godine u 00.05 sati, u mjestu Trn, grad Široki Brijeg, policijski službenici PU Široki Brijeg su prilikom redovne kontrole prometa zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke BMW, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao A.M.(25) iz mjesta Osoje, općina Posušje, dok se na mjestu suvozača nalazio M.K.(21) iz mjesta Proložac, općina Imotski (RH). Kod imenovanog M.K. su pronađene dvije PVC vrećice u kojima se nalazila suha zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, a koju je isti dobrovoljno predao policijskim službenicima, te uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta je i izuzeta.

Nad istim je zavedena kriminalistička obrada, te je ispitan u svojstvu osumnjičenika na navedene okolnosti.

O svemu je izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore imenovanih D.B.(35) i M.K.(21) bit će upućena izvješća o počinjenom KD iz čl.239 KZ F BiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.