U Republici Srpskoj još dvoje umrlih i 59 novozaraženih

Bolnica doktori
Ilustracija / hercegovina.info

U Sveučilišnom kliničkom centru Republike Srpske u protekla 24 sata preminula su dva pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

"Preminuo je sedamdesettrogodišnji muškarac iz Oštre Luke koji je imao više udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Odjelu intenzivne njege 'Covid-19' Klinike za infektivne bolesti od 23. travnja", priopćeno je iz SKC-a.

Drugi preminuli je šezdesetpetogodišnji muškarac iz Mrkonjić Grada.

"On je također imao više kroničnih udruženih oboljenja. Pacijent je liječen u Odjelu intenzivne njege 'Covid-19' Klinike za infektivne bolesti od 10. travnja", navode iz SKC-a.

Broj preminulih čija se smrt dovodi u vezu s koronavirusom u BiH sada je 64.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je jutros da je u ovom bh. entitetu u posljednja 24 sata potvrđeno 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako je naveo Šeranić, testirano je ukupno 677 uzoraka i virus je potvrđen kod 59 osoba iz RS-a i jedne iz Brčko distrikta.

"Danas imamo nepovoljniju situaciju nego što smo imali prethodni dan. Cijela zajednica se ponaša opuštenije", kazao je, između ostalog, ministar zdravstva na jutrošnjoj konferenciji za medije.

Riječ je o 28 žena i 32 muškarca.