FOTO  ŠIROKI BRIJEG-GRUDE 44-godišnjak zaustavljen s drogom pa napao policajce

Droga i oružje u Grudama
MUP ŽZH

Radeći na suzbijanju stavljanja u promet opojnih droga, dana 22.5. u 8:30 sati, službenici Policijske uprave Široki Brijeg su u mjestu Visoka Glavica, grad Široki Brijeg, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke VW Passat (registarskih oznaka BiH), kojim je upravljao D.P. (44) iz mjesta Višnjica, Donji Mamići, općina Grude.

Tom prilikom su policijski službenici vizualnim pregledom vozila uočili zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, dok je imenovani D.P. fizički nasrnuo na policijske službenike, nakon čega je isti uz minimalnu uporabu sile lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' i kazneno djelo iz čl.358 KZ F BiH 'Sprječavanje ovlaštene službene osobe u obavljanju službene radnje', navodi se u izvještaju MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

Službenici PU Široki Brijeg su o svemu navedenom izvijestili dežurnog županijskog tužitelja u Širokom Brijegu, te je na temelju Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, uz nazočnost dežurnog županijskog tužitelja ŽZH, te pruženu pomoć Granične policije BiH i jednog službenog psa, izvršen pretres vozila, kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi imenovani D.P.

Prilikom pretresa pronađena je veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa marihuana, veća količina oružja i streljiva različitog kalibra, kao i veći iznos novca, te je isto izuzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od navedenog D.P.

Službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu protiv osumnjičenog D.P. (44) zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga', kazneno djelo iz čl.358 KZ F BiH 'Sprječavanje ovlaštene službene osobe u obavljanju službene radnje' i kazneno djelo iz čl.371 KZ F BiH 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari', priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.