SARAJEVO Ubijen muškarac koji je od prije poznat policiji

Policija u naselju Buća Potok
Klix

U sarajevskom naselju Grbavica, u restoranu 'Paper Moon', u ponedjeljak u večernjim satima došlo je do pucnjave, potvrđeno je iz MUP-a KS za Klix. Za sada nepoznati napadač prišao je stolu za kojim je sjedio Nedžib Spahić zvani Džiba i ispalio nekoliko hitaca, a zatim pobjegao sivim Alfa Romeom.

Riječ je o osobi koja je dobro poznata policiji. Spahić je preminuo u Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'. Naime, Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubojstva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

Između ostalog, 2007. godine je uhićen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir K. (također poznati policiji op.a.), te slučajni prolaznik Nedžad S. Spahić je nakon pucnjave uhićen u noćnom klubu u Tuzli, navodi Klix.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada se dogodila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra. Također, 2011. je uhićen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes M.

U sarajevskom naselju Ciglane pronađen je sivi Alfa Romeo kojim je pobjegao akter pucnjave u restoranu 'Paper Moon' na Grbavici, u kojoj je ubijen Nedžib Spahić Džiba. Automobil je pronađen nedugo nakon pucnjave u ulici Merhemića trg.

"Vozilo koje je korišteno prilikom bijega s mjesta događaja je pronađeno na lokalitetu Ciglana, područje općine Centar Sarajevo, te se poduzimaju neophodne aktivnosti na dokumentiranju izvršenog krivičnog djela, ali u cilju istrage u ovom momentu ne možemo dati više informacija", kazao je za Klix Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.