Preminuo poznati hercegovački gospodarstvenik

Veljko Lončar
Veljko Lončar

Danas, 22. travnja, u 60. godini života, preminuo je Veljko Lončar iz Posušja, jedan od najuspješnijih gospodarstvenika u Bosni i Hercegovini. Ponajviše je prepoznat kao čovjek ogromne energije te snažnog društvenog angažmana ali i uspjeha. Veljko Lončar je muž i otac četvero djece.

Tvrtka „Vokel,“ kojoj je vlasnik i generalni direktor, svoje poslovanje razvila je u BiH, Hrvatskoj ali i šire. Sve je počelo u Posušju 1989. godine, u malome prostoru, kako bi danas, osim sjedišta u Vinjanima kod Posušja, „Vokel“ imao svoje poslovnice diljem BiH ali i Hrvatske.

Osim na poslovnome planu, bio je istaknuti član društvene zajednice. Predsjednik je Golf kluba Posušje, jedan je od pokretača i prvi predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušja. Zajedno sa svojom tvrtkom,nebrojeno puta je pomagao brojne manifestacije na kulturnom, sportskom i obrazovnom području. Djelujući humanitarno,zajedno s Vokelom,na brojne načine pomagaoje socijalno ugrožene te siromašne diljem BiH, Hrvatske ali i šire.

Veljko Lončar i njegova tvrtka dobitnici su mnogih priznanja i povelja. Razvijajući suradnju s brojnim svjetskim gospodarstvenicima, uvijek mu je bilo na srcu to da ljudi ostanu u rodnome kraju te radeći u njemu, stvaraju svoju budućnost kao i budućnost svojih krajeva. Svaki svoj uspjeh kao i svaki uspjeh Vokelovih djelatnika, kojih je gotovo 300, smatrao je zajedničkim uspjehom.

Sahrana će se održati u četvrtak, 23. travnja u 16h, na rimokatoličkom groblju Martića Križ u Posušju.