POTVRĐENO Kod Zvornika poginula oba pilota

S mjesta nesreće pada aviona kod Zvornika
Tanjug

Potvrđeno je da su oba pilota iz aviona MIG-21 poginula jutros kada se njihova letjelica srušila u rejonu Brasine, kod Malog Zvornika. To je priopćilo Ministarstvo obrane Srbije, prenosi B92.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. zrakoplovne brigade Ratnog zrakoplovstva i Protuzrakoplovne obrane Vojske Srbije poginuli su danas prilikom pada aviona MIG 21 u rejonu sela Brasina, kod Malog Zvornika, priopćeno je iz Ministarstva obrane Srbije.

Pilot major Dejan Krsnik, zapovjednik Četvrtog avijacijskog odjeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 28. svibnja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. srpnja 1994. godine. Oženjen je i otac jednog djeteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik zapovjednika za obavještajno-izviđačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rođen je 3. listopada 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. rujna 2001. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Mještanka je kazala da je bila kod kuće kada je čula jak zvuk, zbog čega je izašla iz kuće i vidjela avion da leti veoma nisko, prenosi TV Prva.

"Nešto je drobilo, ja sam izašla iz kuće, avion je išao toliko nisko da je skoro zakačio kuću i šumu", kazala je mještanka. Istaknula je da se pilot žestoko borio da ne udari u kuću. "Borio se pilot... Ja sam poslije saznala da je dječak naš iz Borine, kojeg ja poznajem", kazala je ona.

S mjesta nesreće pada aviona kod Zvornika

Mjesto tragedije obišli su i razgovarali sa očevicima ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, zapovjednik Ratnog zrakoplovstva i PZO general-major Duško Žarković i zapovjednik 204. zrakoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić.

Telegrame sućuti obiteljima poginulih pilota uputili su vrhovni zapovjednik Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.