Policijske akcije u Crnoj Gori, osumnjičen i jedan Bosanac

Policija Crne Gore
Anadolija

Crnogorska policija je tijekom srijede pretresla kuće više navodnih članova škaljarskog kriminalnog klana u Podgorici i na Cetinju, a potom i saslušala one u čijim domovima su tražili oružje, navodi portal vijesti.me.

U toj akciji, zbog stvaranja kriminalne organizacije policija je uhitila Cetinjane Miloša Đ., Savu L. i još jednu osobu i saslušala više osoba povezanih sa njima. Prema saznanjima 'Vijesti', škaljarci koji su tijekom srijede privođeni, poligrafski su ispitivani i za teška krivična djela, među kojima su i ubojstva iz prethodnog perioda, ali i pranje novca.

"Specijalno državno tužiteljstvo ispituje povezanost uhićenih Cetinjana sa krivičnim djelima koja su se događala u proteklom periodu. Tijekom istrage će se utvrditi svi detalji kriminalnog djelovanja ove grupe", rekao je sugovornik 'Vijesti' iz tog tužiteljstva.

Istragom rukovodi specijalna tužiteljica Lidija Vukčević.

Izvor 'Vijesti' iz vrha Uprave policije rekao je da je istraga, koju su u srijedu priveli kraju, osjetljiva i da do konačne realizacije ne mogu govoriti o detaljima. Nisu priopćili ni jesu li pretresima pronašli dokaze za krivična djela koja istražuju.

Miloš Đ. je rođeni brat Radomira Đ. i brat od strica Gorana Đ., koji su ubijeni u ratu kotorskih kriminalnih klanova. U optužnici za ubojstvo Radomira Đ. na Cetinju, navodi se da je smrtonosne hice ispalio Igor M., a da je Mario M. dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubojstva upravljao Vukan V.

Gorana Đ., prema optužnici, ubio je Banjalučanin Srđan Popović, koga će Austrija izručiti Crnoj Gori, prema najavama nadležnih.

Oba ubojstva navodno naručena su od vođa kavačkog kriminalnog klana. Kum braće Miloša i Radomira Đ. - Goran R., prva je žrtva kokainskog rata između škaljarskog i kavačkog klana. Miloša Đ., u svibnju 2017. godine pokušali su ubiti u Beogradu. Taj Cetinjanin tada je ranjen dok je stajao na terasi svog stana.

Hitac ispaljen iz snajperske puške pogodio ga je u predjelu vrata. Savo L. je uhićivan više puta, a u prosincu prošle godine oslobođen je optužbi za ubojstvo. Po nalogu Specijalnog tužiteljstva, nedavno su mu lisice na ruke stavljane zbog sumnje da je sudjelovao u pranju novca.

Kod Minje Š. tražili oružje

Iz Specijalnog državnog tužiteljstva i Uprave policije nisu precizirali jesu li u istoj akciji inspektori Sektora za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije tijekom srijede u glavnom gradu pretresli kuću Milića Minje Š., pišu 'Vijesti'.

Akcija nakon pokušaja ubojstva

Akcije policije su uslijedile nakon pokušaja ubojstva Radoja Zvicera u Kijevu (Ukrajina). Na njega su pucale dvije osobe koje su ga čekale u automobilu. Zvicer je ranjen i sa teškim ozljedama se nalazi u bolnici. Ukrajinska policija je slobode lišila pet osoba. Mediji navode da su uhićene osobe iz Srbije (dvije osobe), Crne Gore (dvije osobe) i Sjeverne Makedonije (jedna osoba), a koje se mogu dovesti u vezu sa pokušajem ubojstva Zvicera.

Nakon pucnjave, počinitelji su se udaljili nekoliko ulica, te su zapalili vozilo Smart u kojem su bježali. Prilikom podmetanja požara, jedan od počinitelja je zadobio opekotine po tijelu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.