POLICIJSKA KONTROLA Gruđanin uhvaćen sa 200 kg duhana

Zapljena duhana arhiv
Hercegovina.info

U petak 7.8. oko 13 sati u mjestu Deveć, općina Gornji Vakuf, službenici Policijske postaje Gornji Vakuf izvršili su kontrolu i pregled putničkog vozila marke VW Sharan, kojim je upravljao A.P. (1953.) iz Gruda. Tom prilikom pronađeno je nekoliko pvc vreća u kojima se, po izjavi vozača, nalazio isušeni duhan težine oko 200 kg.

Istoga dana oko 21 sat u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Kiseljak u suradnji sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ), na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili su pretres objekta i zemljišne parcele koju koristi F.J. (1963.) iz Busovače. Tom prilikom na navedenoj parceli, gdje se nalazi zasad malina, pronađeno je 13 stabljika indijske konoplje.

O navedenim pronalascima obaviješteno je nadležno tužiteljstvo, pod čijim nadzorom i uputama se poduzimaju daljnje zakonom propisane mjere i radnje, navedeno je iz Ureda komesara MUP-a SBŽ.