Majka bebe ostavljene u haustoru pronađena za manje od dva sata

Derventa
Radio Derventa

U ulazu stambene zgrade u Derventi, u Republici Srpskoj, jutros oko 5:45 sati pronađena je napuštena beba.

'Policijskoj stanici Derventa, oko 5:45 sati, čistačica je prijavila je da je u ulazu stambene zgrade koja se nalazi u ulici Srpske vojske u Derventi, pronađena napuštena beba, priopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Odmah po prijavi postupili su policijski službenici Policijske stanice Derventa koji su do dolaska Službe Hitne pomoći u službenom vozilu utoplili pronađenu bebu, odakle je nakon ukazane liječničke pomoći prevezana u dobojsku bolnicu gdje je zadržana na liječenju i u stabilnom je zdravstvenom stanju. Prema izjavi liječnika beba je muškog spola i dobi od oko mjesec dana.

Niti dva sata od prijavljivanja slučaja, policija je otkrila tko je majka djeteta te da je riječ o ženi iz Dervente. 

Kako je otkrila ravnateljica Centra za socijalni rad za Derventa Maja Popović, majka nije bila pod posebnim nadzorom Centra, jer u dosadašanjem njenom ponašanju ništa nije ukazivalo da bi mogla ostaviti bebu.

Istanula je kako žena nije bila njihova štićenica, te da samo prima roditeljski doplatak. Riječ je, kazala je Popović, o ženi koja je samohrana majka i koja već ima dijete od tri godine.

"Kada je rođena ova beba, prije oko dva mjeseca, ona je upisana u rodni list kao samohrana majka", rekla je ravnateljica Centra za socijalni rad Derventa.

Iako se medijima pojavila informacija da je riječ o osobi sa posebnim potrebama, Popović je kazala kako žena koja je ostavila bebu u ulazu zgrade ima određene urođene tjelesne smetenje, ali da to nije utjecalo na njene roditeljske sposobnosti.

Majka će biti prijavljena za kazneno djelo napuštanja djeteta.