ISTRAGA Zbog poginulog 51-godišnjaka u nesreći na cesti Mostar-Široki, uhićena jedna osoba

Lisice
Ilustracija

Dana 24.8.2020. godine u 15:50 sati, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Knešpolje, grad Široki Brijeg, dogodila je se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, jedna osoba zadobila tjelesne ozljede, a na trima vozilima nastupila veća materijalna šteta. Očevid su izvršili županijski tužitelj i službenici Policijske uprave Široki Brijeg.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da se magistralnom cestom M-6.1 iz smjera Širokog Brijega u smjeru Mostara kretalo teretno motorno vozilo marke Mercedes s priključnim vozilom marke Schmitz, bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao bugarski državljanin Y. Y. (56).

Dolaskom u desni zavoj priključno vozilo prešlo je na suprotnu kolničku traku pri čemu je ostvarilo kontakt s putničkim motornim vozilom marke VW, tip 3BG, bh. registarskih oznaka, koje se iz smjera Mostara kretalo u smjeru Širokog Brijega, a kojim je upravljao BH državljanin (51) sa šireg područja Širokog Brijega.

Nakon toga je vozilo marke VW, tip V, bh. registarskih oznaka, koje se također kretalo iz smjera Mostara u smjeru Širokog Brijega, a kojim je upravljao bh. državljanin (58) sa šireg područja općine Grude, ostvarilo kontakt s motornim vozilom marke VW, tip 3BG, kojim je upravljao bh. državljanin (51) sa šireg područja Širokog Brijega.

U ovoj prometnoj nesreći 51-godišnji bh. državljanin zadobio je teške tjelesne ozljede, te je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg prevezen na CUM Mostar, gdje je podlegao od zadobivenih ozljeda; 58-godišnji bh. državljanin zadobio je tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja, a na vozilima je nastala veća materijalna šteta.

Vozač teretnog vozila, bugarski državljanin Y. Y. (56) lišen je slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada, a postupajući tužitelj donijet će odluku o daljnjim istražnim radnjama, navedeno je iz MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.