ISTRAGA O UBOJSTVU LANE BIJEDIĆ Tijekom sastanka nije došlo do verbalnog sukoba između vještaka i tužitelja

lana bijedić, lana bijedić, ubojstvo, crna kronika

Poslije medijskih navoda prema kojima je je Lana Bijedić izvršila samoubojstvo oglasio se i MUP-u Zapadnohercegovačke županije otvaranjem interne istrage o plasiranju neistinitih informacija sa sastanka od 12. veljače kada se tvrdilo da je Lana Bijedić, počinila samoubojstvo.

Službeni stav Federalne uprave policije čiji su vještaci dio istrage dobio je Avaz.

"Vještaci Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije u sklopu planiranih aktivnosti, sudjelovali su na radnom sastanku u MUP-u ZHŽ, a koji je bio posvećen istrazi u vezi smrti Lane Bijedić. Tom prilikom vještaci su vrlo detaljno, stručno, uz primjenu svih forenzičkih postulata, elaborirali nalaze provedenih vještačenja, te drugih provedenih aktivnosti. Istovremeno uvažavajući i odrednice specifične za forenzičko kriminalističke istrage, davali su i određene prijedloge i sugestije, svakako sve s ciljem rasvjetljavanja svih činjenica vezanih za smrt Lane Bijedić",  naveli su u odgovoru na upit Avaza.

Tijekom sastanka razgovarano o nizu značajnih parametara, uključujući i mogućnosti dodatnih aktivnosti u okviru postojeće istrage.

"Vještaci nisu, niti im je to u djelokrugu rada spominjali kvalifikaciju djela, odnosno događaja. Tijekom sastanka nije došlo do verbalnog sukoba između vještaka i prisutnih tužitelja, čak štaviše vještaci su ostvarili iznimno kvalitetnu i korektnu komunikaciju, kako s prisutnim tužiocima, tako i predstavnicima KMUP-a ZHŽ, koji su se vještacima zahvalili na stručnom i profesionalnom radu."

Podsjetimo, prije nekoliko dana tužitelj Josip Aničić priopćio je da radi mase neistina iznesenih u članku isti ne žele komentirati niti će davati bilo kakve informacije do donošenja konačne tužiteljske odluke.