ISKORIŠTAVAO DJECU FUP u stanu 44-godišnjaka pronašao bebe i malodobnike

FUP policija
Hercegovina.info

Dana 28.5. službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Zenici, u cilju dokumentiranja krivičnih djela 'Ugrožavanje sigurnosti' iz člana 183. stav 1. i 'Nasilje u obitelji' iz člana 222. stav 3. KZ FBiH, lišili slobode osobu inicijala E.S. (1976.) iz Zenice, koja je od ranije poznata kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organiziranog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je na jednoj od lokacija zatečeno sedmero malodobne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14 godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. U cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tijekom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identificirane su žrtve navedenih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu vršio torturu prema mlodobnoj djeci, te ih snimao mobitelom i objavljivao putem drušvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti.

Nad osobom lišenom slobode vrši se kriminalistička obrada u službenim psrostorijama Federalne uprave policije u Zenici, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, navedeno je u priopćenju FUP-a.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.