FUP U AKCIJI Zamjenik zapovjednika za promet i službenik MUP-a uhićeni zbog namještanja prometnih nesreća

Sudar ilustracija
Hercegovina.info

U petak 10.7. službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarsvom unutarnjih poslova Srednobosanske županije (SBŽ), a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Travniku, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju dokumentiranja krivičnih djela 'Udruživanje radi činjenja krivičnih djela' iz člana 340. stav 1, a u vezi sa krivičnm djelima 'Ovjera neistinitog sadržaja' iz člana 375. stav 1. u sticaju sa krivičnim djelom 'Prijevare' iz člana 294. stav 1. KZ F BiH.

U sklopu navedenih aktivnosti, uhićene su tri osobe i to policijski službenik koji obnaša dužnost zamjenika zapovjednika za promet Policijske postaje Travnik, inicijala G.P. (1989.), državni službenik Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije, inicijala S.G. (1988.) i D.A. (1988.).

Oni se sumnjiče da su se tijekom 2019. i 2020. godine u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi organizirali s ciljem fingiranja prometnih nesreća na području općine Travnik, na način da su po potrebi angažirali treće osobe koje su uz određenu novčanu naknadu sudjelovale u izvršenju navedenih krivičnih djela, radi osiguranja pravnih osnova za naplatu nepripadajuće štete od osiguravajućih kuća.

Uhićene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te su osobe G.P. i A.D. u zakonskom roku predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Srednjobosanske županije, nakon čega je istima određen jedomjesečni pritvor, dok je osoba S.G. nakon kriminalističke obrade po nalogu nadležnog tužitelja puštena na slobodu.

Protiv osumnjičenih je podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužiteljstvu. Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju aktivnosti na dokumentiranju predmetnih krivičnih djela i izvršitelja, navodi se u priopćenju FUP-e.