FOTO  DUBROVNIK Zaplijenjen kokain vrijedan više od 4 milijuna KM

Zapljena kokaina u Dubrovniku
PU Dubrovačko - neretvanska

Tijekom subote (27. lipnja) u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj održana je izvanredna konferencija za medije povodom zapljene veće količine kokaina. Na konferenciji su govorili načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica i voditelj Jedinice za mobilne službe - Carina Dubrovnik Pero Perić.

Droga je pronađena u sklopu policijske akcije pojačanog nadzora pograničnog područja čiji je cilj suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta. Vozilo je zaustavljeno na državnoj cesti D-8, oko 11 sati, kada je pregledano službenim psom za detekciju droga koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga.

Zbog sumnje da se u skrivenom dijelu vozila prevozi nepoznata vrsta droge, zatražen je službeni sudski nalog za pretragu, temeljem kojeg je na skrivenom mjestu u unutrašnjosti vozila pronađen 21 paket u kojima se nalazilo ukupno 24 785 g kokaina.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska već duži niz godina bilježi izuzetne uspjehe u zapljenama većih količina droga, ali pronalazak navedenog kokaina je najveća pojedinačna zapljena ove vrste droge u posljednjih 20 godina i procjenjuje se da bi njena ulična vrijednost dosegla novčani iznos od 17 milijuna kuna.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a 49-godišnji talijanski državljanin uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, po završetku kojeg je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštene proizvodnje i promet drogama', iz čl. 190.st.2. Kaznenog zakona, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, navodi se u službenom izvještaju PU Dubrovačko - neretvanske.