Državljanka BiH uhićena po tjeralici suda iz Mostara

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Službenici Postrojbe granične policije (PGP) Kamensko, 9. srpnja 2020. godine, lišili su slobode N.B. (1972.), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Općinski sud u Mostaru zbog krivičnog djela 'Teška krađa'.

Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika. Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Brod, 9. srpnja 2020., lišen je slobode S.M. (1975.) jer ga potražuje Osnovni sud u Modriči radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici PGP Brod, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Doboj.

Dan ranije, 8. srpnja na Međunarodnom aerodromu Tuzla pripadnici Granične policije BiH uhitili su D.K. (1983.), državljanina Nizozemske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Hag raspisao tjeralicu zbog krivičnog djela 'Proizvodnja i krivotvorenje novčanica u cilju stavljanja u promet'. Kontroliran je na izlasku iz BiH na letu za Koln i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici PGP Zvornik, 8. srpnja prilikom ulaska u BiH na prijelazu Šepak uhitili su E.Š. (1981.). Utvrđeno je da ovog bh. državljanina potražuju Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela 'Narušavanje nepovredivosti doma', te Općinski sud u Gradačcu i Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnih djela 'Teška krađa'. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskoj županiji, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.