DRAMA KOD ŠIROKOG BRIJEGA Sjekirom napao auto i prijetio policiji, pa ga specijalci uhitili

Sjekira
Ilustracija

U četvrtak u 10 sati ženska osoba (62), s prebivalištem u mjestu Kočerin, Grad Široki Brijeg, telefonski je Policijskoj upravi (PU) Široki Brijeg prijavila da je njezin susjed Ž. M. (51) sjekirom oštetio njezino motorno vozilo marke VW Golf, bh. registarskih oznaka, koje se nalazilo parkirano ispred njezine obiteljske kuće, te je uputio ozbiljne prijetnje njoj i njezinoj sestri (69).

Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici uniformirane policije PU Široki Brijeg i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su Ž. M. (51) ispred kuće sa sjekirom u ruci, a nakon što je primijetio policijske službenike isti je ušao u svoju obiteljsku kuću te je kroz prozor kuće uputio prijetnje policijskim službenicima da će ih napasti ukoliko pokušaju ući u kuću. Službenici policije izdali su više zapovijedi Ž. M. (51) da iziđe iz kuće i odloži oružje na koje se isti oglušio nakon čega je mjesto događaja osigurano te je na mjesto događaja upućena Specijalna policija.

Oko 12:30 sati, nakon što su iscrpljene sve druge mogućnosti, sukladno svojim zakonskim ovlastima policijski službenici Specijalne policije uz uporabu sile ušli su u obiteljsku kuću Ž. M. (51) i istoga lišili slobode, zbog osnova sumnje da isti posjeduje hladno oružje, te da će ugroziti sigurnost ljudi i imovine.

Nakon što je lišen slobode Ž. M. (51) je, zbog svoga zdravstvenog stanja, vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg, uz asistenciju policijskih službenika PU Široki Brijeg, prevezen na Odjel za psihijatriju SKB Mostar. Na mjestu događaja izvršen je očevid, a o svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj. Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg izvršit će kriminalističku obradu nad Ž. M. (51) onda kada to dopusti njegovo zdravstveno stanje.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izvješće o počinjenom kaznenom djelu protiv Ž. M. (51) zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela 'Oštećenje tuđe stvari' iz čl. 293. KZ-a F BiH, 'Ugrožavanje sigurnosti' iz čl. 183. KZ-a F BiH i 'Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje' iz čl. 358. KZ-a F BiH, navedeno je u priopćenju MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.