AKCIJA POLICIJE Srbijanci prevarili firmu iz BiH

GIKIL, ubojstvo, Banja luka, Kozarska Dubica, uhićenje, racija, krađa, pljačka, herceg-novi, Crna Gora zemlja, policija, Srbija, prijevara, policija, korona kriminal, uhićenja, prijevara, Banja luka, uhićenje, Služba za poslove sa strancima, interpol, Sarajevo, uhićenje, tužiteljstvo, Crna Gora zemlja, kavački klan, tužiteljstvo, bijeg, krađa, Španjolska, uhićenje, droga, pucnjava, pritvor, Bihać, ubojstvo, tužiteljstvo

Policija je uhitila dvije osobe iz firme 'LKV logistik' zbog sumnje da su prevarili jednu firmu iz BiH i više njih iz Srbije, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili ova gospodarska društva za 1.941.819 dinara (oko 16.500 eura), priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Srbije.

Uhićeni su odgovorna osoba firme 'LKV logistik' čiji su incijali M.K. (42) i zastupnik te firme čiji su incijali M.G. (41).

Oni su osumnjičeni da su izvršili prijevaru u obavljanju gospodarske djelatnosti, a uhićeni su u suradnji sa Posebnim odjeljenjem Višeg javnog tužiteljstva u Kraljevu za suzbijanje korupcije.

"Sumnja se da su od prosinca 2018. do ožujka 2019. godine jednoj firmi iz BiH ispostavili predračun o isporuci ječma lažne sadržine iako su znali da robu ne posjeduju i da je neće isporučiti", navode iz MUP-a.

Osumnjičeni su i da su izdavali neregistrirane mjenice kao garanciju plaćanja, čime su naveli odgovorne osobe više gospodarskih društava da prevezu robu za potrebe firme 'LKV logistik' u oba smjera između Srbije i Grčke, a da usluge prijevoza nisu platili.

Na taj način su, kako se sumnja, pribavili protupravnu imovinsku korist i oštetili navedena gospodarska društva za 1.941.819 dinara (oko 16.500 eura). Uhićenima je određeno zadržavanje do 48 sati i bit će privedeni nadležnom tužiteljstvu, prenosi Srna.