BORBA PROTIV KORONE Tvrtka iz Čitluka pomoći će 25 bolnica u BiH

Bolnica
Ilustracija / hercegovina.info

Mnoge tvrtke kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini pogođene su krizom zbog pandemije koronavirusom. Kako izmiriti sve obveze, sačuvati radna mjesta i nastaviti normalno funkcioniranje pitanja su koja muče mnoge.

Tvrtka Premier sportska kladionica iz Čitluka broji oko 1600 zaposlenih. Upitali smo ih kako se nose s ovom situacijom.

"Kao i svi ostali, i mi smo itekako pogođeni ovom krizom i upitno je što će se dogoditi ukoliko ovakva situacija potraje. Ipak, u ovom trenutku ne smijemo previše razmišljati o tome, nego se svi skupa moramo solidarizirati i pomoći koliko možemo. Upravo s tim ciljem Premier kladionica priprema novčane donacije za 25 bolnica u Bosni i Hercegovini u svrhu pomoći u borbi protiv virusa COVID-19", kaže za hercegovina.info, Toni Boras PR Manager Premiera.

Hoće li možda doći do smanjenja plaća radnicima, odjavljivanja ili možda otpuštanja?

"Iako su neki poslodavci već krenuli u otpuštanja, kod nas to nije slučaj. Smatramo da uspjeh PREMIER grupacije počiva upravo na radnicima i svi će dobivati plaće dok god to bude moguće. Ne može se poreći činjenica da je budućnost kompletnog gospodarstva u BiH neizvjesna, tek nakon što sve ovo završi znat će se stvarna šteta, ali PREMIER kladionica će uložiti maksimalne napore da što više izdržimo u ovoj situaciji bez otpuštanja naših cijenjenih uposlenika", ističe Boras.

Što možemo očekivati od države po pitanju pomoći, kako za vašu tvrtku, tako i za sve poslodavce u Bosni i Hercegovini?

"Država se do sada nije baš pokazala kao prijatelj poslodavcima u Bosni i Hercegovini, a pogotovo kada su u pitanju domaće kladionice. Politika je često imala drugačije interese od zaštite i napretka domaćih privatnika. Ostaje nam samo nadati se da će im ova kriza otvoriti oči i da će znati poduzeti mjere za oporavak domaćeg gospodarstva, koje u velikoj mjeri počiva na privatnim poslovnim subjektima", kazao je Toni Boras za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.