Treneri taekwondo kluba Cro Star stekli licence za 2020. godinu

Treneri kluba CroStar
Hercegovina.info

Mostarski taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, imao je aktivan protekli vikend. U Sarajevu su u organizaciji Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine održani licencni seminari za trenere i voditelje.

Iz mostarskog Cro Stara licencu trenera za 2020. godinu je dobila Klaudia Marić, a licencu voditelja Boris Knezović i Teo Jergović. Pored licence Taekwondo Saveza BiH, trenerica Klaudia Marić ima i licence Svjetske i Europske Taekwondo Federacije.

Seminar se sastojao od nekoliko vrlo korisnih predavanja u svezi sljedećih tema: Promocija i komunikacije u sportu, sudačka pravila, online prijava natjecatelja, pravilnik antidoping agencije, savjeti terapeuta u slučaju ozljeda uz praktični prikaz, te je na kraju seminara uslijedio trening tehnike s Anđelkom Vučenikom iz Hrvatskog Taekwondo Saveza.

Na seminaru je sudjelovalo 53 kluba iz cijele Bosne i Hercegovine a 120 trenera je pristupilo licencnom seminaru.

Tijekom prvog mjeseca je mostarski Cro Star svojim mlađim članovima organizirao jednu vrlo zanimljivu, komičnu i interaktivnu predstavu „Bibi – svemirska pitalica“. U ovoj predstavi je uživalo oko 50 djece, koja su zainteresirana i za drugi dio predstave.
Upis novih članova je i dalje u tijeku.

„Od 9.mjeseca prošle godine smo imali veliki upis novih članova. Počelo je trenirati njih 45 različitog uzrasta, a od Nove godine imamo već 13 novih članova.“ rekla je trenerica Klaudia Marić.

Svi članovi kluba su podijeljeni u različite grupe. Tako postoji grupa „Taekwondo klinci“ za one najmlađe od 4-6 godina, grupe za početnike i napredne članove (mlađi i stariji uzrasti), a veliki je i odaziv odraslih na treninzima rekreacije.

„Na treninge odraslih dolaze roditelji kluba, ali i osobe, čija djeca ne treniraju u klubu, a žele se rekreirati i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje. Pogodnost za roditelje je ta da mogu trenirati u isto vrijeme kad i njihova djeca, jer imamo dvije odlično opremljene dvorane, i naravno imaju i pogodnost pri plaćanju“ dodala je trenerica Klaudia Marić.

Natjecatelji Cro Stara se punom parom pripremaju za nadolazeće turnire, i trenira se svaki dan, a grupi natjecatelja se pridružila i grupa početnika, koja će se tek okušati u borbama.