BK BROTNJO Pokazali smo kvalitetu u premijernom nastupu, velika stvar za naš mladi klub i mali grad

Boksački klub Brotnjo Čitluk, boks
Boksački klub Brotnjo Čitluk

Boksački klub Brotnjo proteklog vikenda u Banovićima je upisao svoj premijerni nastup u Prvoj ligi Federacije BiH. Nastupili su Čitlučani s tri mlada borca; Dariom Peharom, Dariom Dropuljićem te Mariom Peharom. 

U juniorskoj kategoriji do 63 kilograma Dario Pehar svoj je meč završio neriješeno. Isti ishod imao je i Mario Pehar u kategoriji mladi do 75 kilograma, dok je Dario Dropuljić u kategoriji mladi do 64 kilograma upisao poraz.

Ovaj nastup bio je velika i povijesna stvar za klub osnovan tek prije dvije godine kaže nam trener kluba Vjekoslav Bošnjak.

"Jako smo zadovoljni. S obzirom da smo mlad klub i maloga grada ovo je velika stvar. Naši dečki pokazali su kvalitetu. Isto tako uz sav respekt prema protivniku pokazali su i da se ne boje. Treba još dosta truda, rada i znoja, no sve u svemu jedna pozitivna ocjena, a samim tim što smo nastupali u gostima."

Osim trojke koja se borila u Banovićima BK Brotnjo priprema još boksača za ligu.

"Sada smo išli s ova tri borca, međutim u pripremi su još trojica. Jedan bi nam se trebao priključiti iduće kolo, drugi za dva kola, dok će jedan nastupati s nama poslije nove godine. Nažalost ovaj treći borac nam je slomio ruku i zbog toga ga čeka malo duža stanka", govori nam Bošnjak.

Drugi trener kluba je u profesionalnim vodama.

"Rafael Pervan je trebao imati nastup u listopadu u Njemačkoj. Trebao imati jednu dobru i zahtjevnu borbu, ali koronavirus je sve odgodio. On će svoje mečeve ipak morati malo pričekati. No, nikad se ne zna kada će za njega stići neki poziv, to se može dogoditi još večeras.

Kaže kako iznova novi članovi pristupaju klubu.

"Imamo konstantan porast broja novih polaznika. Ruku na srce ima i onih koji napuštaju, ali njih je ipak manje. S obzirom na veličinu našeg grada, mislim da ćemo u dogledno vrijeme imati jedan jako snažan klub s nekoliko odličnih boksača koji će pružati odlične rezultate", rekao je trener BK Brotnjo Vjekoslav Bošnjak u razgovoru za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.