ŽZH Sedmi oboljeli nije povezan sa šest prethodnih slučajeva, otkriven novi klaster

Koronavirus
Ilustracija / hercegovina.info

Prema izvješću Zavoda za javno zdravstvo u FBiH objavljenom jutros u 10 sati potvrđena su 62 slučaja zaraze koronavirusom.

Pet je novih slučajeva zaraze u odnosu na izvješće od srijede, četiri slučaja su u Županiji Sarajevo, a jedan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Najviše oboljelih ima Hercegovačko-neretvanska županija u kojoj su zaražene 26 osobe. Osam slučajeva potvrđeno je u Zeničko-dobojskoj županiji, 6 u Unsko-sanskoj županiji, 4 u Bosansko-podrinjskoj županiji, 9 u Županiji Sarajevo, 1 u Posavskoj županiji, 1 u Srednjobosanskoj županiji i 7 u Zapadnohercegovačkoj županiji.

"Utvrđeni uvezeni slučajevi iz Italije, Njemačke i Srbije. Lokalna transmisija na području tri županije: Hercegovačko-neretvanske županije, Unsko-sanske županije i Bosansko-podrinjske županije.

Dva veća klastera vezana za događaj u Konjicu (do sada 23 potvrđena slučaja, evidentirana 3. generacija kontakata) i slučaj u Mostaru (7 potvrđenih slučajeva). U Unsko-sanskoj županiji evidentirana su 3 klastera.

Novi klasteri u Zapadnohercegovačkoj županiji i Županiji Sarajevo", naveli su iz priopćenju iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Sedmi oboljeli u Županiji Zapadnohercegovačkoj je iz Gruda i nije povezan sa šest prethodnih slučajeva u ovoj županiji