VLAŠIĆ Pronađeni posmrtni ostaci više osoba

Detalj s mjesta događaja
Tužiteljstvo BiH

Na lokalitetu Duboki potok, u općini Skender Vakuf / Kneževo, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz proteklog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba.

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok, na planini Vlašić.

Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području, pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u mjesecu studenom 1992. godine, preko Vlašića, pokušavali prebaciti do Travnika.

Tijekom procesa ekshumacije, bit će angažirani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti.

Osim predstavnika Tužiteljstva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a RS. Ekshumacija će se nastaviti u narednom periodu, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Na navedenoj lokaciji su pripadnici SIPA-e 3. lipnja ove godine uočili više posmrtnih ostataka osoba iz proteklog rata. O događaju su obavijestili Tužiteljstvo BiH, Institut za nestale osobe Bosne i Hercegovine i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.