U HNŽ-u JOŠ NIŠTA I Srednjobosanska županija dobiva korona zakon

Koronavirus cjepivo
Ilustracija / hercegovina.info

Ministarstvo gospodarstva Srednjobosanske županije (SBŽ) izradilo je i, proteklog tjedna, uputilo u daljnju proceduru zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, poznat i kao "korona zakon".

Iz Ministarstva su naveli kako je donošenje ovog zakonskog propisa od velike važnosti za stabilizaciju stanja u goposdarstvu SBŽ-a, u vrijeme pandemije korona virusa.

"Njegove odredbe jasno definiraju financijsku potporu gospodarstvu, kroz sufinanciranje neto plaća uposlenika u realnom sektoru, te višemjesečno oslobađanje gopodarskih subjekta od plaćanja parafiskalnih nameta, poput pristojbi i naknada", priopćili su iz Ministarstva.

Naveli su i kako se nadaju da će ovaj zakon biti utvrđen na idućoj sjednici županijske Vlade, nakon čega će, po hitnom postupku, biti upućen Skupštini SBŽ-a i usvojen po skraćenom postupku.

Time je jedino HNŽ ostala bez korona zakona. Predsjednik vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg izjavio je jučer da je u završnoj etapi postupak izrade rebalansa proračuna za 2020. godinu i donošenja Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (Covid-19).

Budući da je ovo jedina županija bez ovakva zakona, rekao je kako za njihovu kvalitetnu razradu i konačno usuglašavanje očekivano trebalo nešto više vremena nego u nekim drugim županijama.