STRAVIČNA NESREĆA U BiH Majka i kćerka poginule, otac i druga kćerka na aparatima

Hitna pomoć policija rotacija
Ilustracija

Zoran Livnjak (44) i njegova mlađa kćerka, četverogodišnja S. L. nakon teške prometne nezgode koja se dogodila u subotu pola sata prije ponoći na magistralnom putu Teslić- Banja Luka u Gornjem Buletiću, zadobili su teške ozlijede glave i smješteni su na UKC Banja Luka. Životno su ugroženi rekli su jutros novinarima Avaza toj zdravstvenoj ustanovi.

"Pacijent Zoran Livnjak hospitaliziran je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje sa teškim ozlijedama glave zadobijenih u prometnoj nesreći", rekla je Avazu v. d. načelnika Klinike Dragana Aćića.

Pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožen.

"I drugi pacijent iz ove prometne nezgode, mlađa kćerka S. L. (4) je, također, zadobila teške ozlijede glave i smještena je na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje i priključena je na aparate za mehaničku ventilaciju i životno je ugrožena", izjavila je dežurna anesteziologinja dr. Tatjan Bajić.

U prometnoj nezgodi, kada su se sudarila dva automobila, Audi A-6 kojim je upravjao Goran Bjelac i Fiat za čijim upravljačem je bio Zoran Livnjak na licu mjesta je poginula Zoranova supruga Svjetlana (36) i starija kćerka Dragana (19).

Danas će u dobojskoj bolnici biti obavjena obdukcija tijela poginulih.