STRANKE TEK SASTANČE Još nema svih imena za grado/načelnike u Hercegovini

Opći izbori 2020
Ilustracija / hercegovina.info

Strankama u BiH ostalo je još svega pet dana da odluče o konkretnim imenima, osobama, koje će u utrku za gradonačelničke mandate, te se do kraja tjedna održava cijeli niz sastanaka na tu temu. I dok je u nekim sredinama već sve manje-više jasno, u drugim su žestoka previranja.

Hrvatska republikanska stranka sutra ima sastanak nakon kojeg bi u javnost trebala izaći sa konkretnim imenima te stranke za gradonačelnike, potvrdio nam je predsjednik Slaven Raguž.

HDZ 1990. obznanio je kandidate za Prozor-Ramu(Jozo Ivančević), Livno(Nediljko Rimac), poznati su kandidati i za Ljubuški, Neum i Tomislavgrad, a za ostalo bi se trebali usuglasiti do vikenda, kažu u toj stranci.

HSP u Ljubuškom podržava Antu Paponju, u Čapljini neovisnog kandidata Milu Raguža Čapljina, u Širokom Brijegu Vladu Marušića, a u nekim sredinama se još premišljaju, ističe Nikola Raguž.

HDZ BiH nije razjasnio situaciju u Neumu, gdje je dao crveni karton Živku Matušku i Posušju, gdje je narod uz aktualnog načelnika, a oni baš nisu, a u dosta sredina zadržati će stare gradonačelnike, kao što je to slučaj u Stocu gdje je već usuglašeno da je kandidat za načelnika Stjepan Bošković.

U Ljubuškom stari gradonačelnik Nevenko Barbarić odlazi u Sabor, te će nakon dužeg vremena doći do promjene. Izvjesno je da će ga naslijediti v.d gradonačelnika Vedran Markotić.

Sva imena kandidata za grado/načelnike trebala bi biti poznata idući tjedan.