STRANKA IH NE PRATI: HDZ BiH izbacio dvojicu ministara i četiri zastupnika

Tomislavgrad, HDZ BiH, raskol
hercegovina.info

Povjerenstvo za Općinski odbor HDZ BiH Tomislavgrad, imenovanom Odlukom Predsjedništva HDZ BiH, na sjednici održanoj 18. rujna, 2020. godine u Tomislavgradu, radi teže povrede obveza člana HDZ BiH propisane Statutom HDZ BIH donijelo je Odluku o bezuvjetnom isključenju članova stranke, prenosi tomislavnews.

Od isključenih članova, sukladno odredbama Statuta HDZ BiH, zatraženo je obvezno vraćanje mandata stranci HDZ BiH, sljedećih dužnosnika, zastupnika i izaslanika:

Stipan Šarac, zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije, izaslanik u Parlamentu Federacije BiH-dom naroda i ministar financija u Vladi HBŽ.

Petar Galić, zastupnik u Parlamentu FBiH-zastupnički dom i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi HBŽ.

Ante Baković, zastupnik u Skupštini HBŽ.

Anita Batarilo, zastupnik u Skupštini HBŽ. Mladen Šarić, zastupnica u Skupštini HBŽ

Mladen Šarić, zastupnik u Skupštini HBŽ i

Ivan Tomić, zastupnik u Skupštini HBŽ.

Općinski ogranak stranke navodi u priopćenju da tim mjerama nastoji spriječiti daljnje štete po pitanju ugleda, vjerodostojnosti, dosljednosti, legitimnog predstavljanja i zastupanja HDZ-a BiH.

Također, radi sprječavanja zlouporabe obveza dužnosnika, zastupnika i izaslanika, a u skladu sa Statutom HDZ BiH, obvezno je i neodložno vraćanje dužnosti i mandata, jer su na izborima ostvareni pod okriljem HDZ BiH. Naravno, osim statutarne – zakonske, vraćanje mandata je i legitimna i moralna obveza, piše u priopćenju za javnost Povjerenstva HDZ BiH Tomislavgrad, koje potpisuje predsjednik Povjerenstva dr.sc. Jozo Bagarić.