SLAVEN RAGUŽ Zašto nitko ne upita Safeta Oručevića ima li on problema s prelaskom hrvatske granice s hrvatskim dokumentima?

Slaven Raguž
hercegovina.info

Odluka Europske unije, a samim time i Republike Hrvatske, o mogućnosti ulaska državljana EU u njezine zemlje članice izazvala je polemike na bh. političkom spektru gdje to smatraju etničkom diskriminacijom s obzirom da svi oni koji imaju državljanstvo EU (čitaj za slučaj BiH: hrvatsku putovnicu), mogu bez problema ući u Hrvatsku iz BiH, dok druga dva naroda ne mogu.

Tim povodom se oglasio i predsjednik HRS-a, Slaven Raguž, koji je postavio i jedno zanimljivo pitanje. Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Nije Hrvatska "podigla rampu" na BH putovnicu, nego ju je podigla EU!

Ne može se nikako raditi o "etničkoj diskriminaciji", na čemu inzistira evo danima N1 i njihovi sugovornici, jer velik broj Bošnjaka ima hrvatske putovnice.

Zašto, primjerice, nitko ne upita Safeta Oručevića ima li on problema s prelaskom hrvatske granice s hrvatskim dokumentima?

Kada su tako zabrinuti za bh građane, zašto se ne otvore granice za ljude koji dolaze iz trećih zemalja? Toliko o etničkoj diskriminaciji", navodi Raguž.

Sadržaj se učitava...