SDP POSLAO PRIOPĆENJE O LJUBAVI Komšić prva pratilja i zaštitnik Bakiru i Sebiji

Željko Komšić, Papa Franjo, komšić, samoizolacija, Željko Komšić, Sarajevo, SDP, DF i SDA, Željko Komšić političar, respiratori, Dom naroda Parlamenta BiH, Željko Komšić, Željko Komšić
Fena

Nakon reakcija SDA i DF-a danas se priopćenjem za javnost oglasio SDP.

"Povodom posljednjih istupa SDA i njihovog lijevog krila, DF-a, SDP BiH poziva ovo koordinirano, jedinstveno političko tijelo da ubuduće izlazi sa jednim jedinstvenim priopćenjem o istoj temi, umjesto da ga SDA dijeli na dva dijela, jedan za sebe, drugi za DF", kaže SDP.

Dodaju da se SDP BiH nema nikakavu namjeru pravdati i objašnjavati prirodu svog poslovanja zeleno-narandžastoj SDA.

"Kao što bi to trebao biti slučaj i sa svakom drugom strankom, poslovanje SDP-a BiH je podložno rigoroznim kontrolama SIP-a BiH. Zbog poznatog odnosa SIP-a demonstriranog godinama prema SDP-u, oni sigurni našoj stranci nikada ne bi "progledali kroz prste". Poslovanje SDP-a BiH je transparentno i legalno, o čemu smo uredno podnijeli izvješća nadležnim tijelima. Moramo razočarati SDA i njihovu filijalu DF, niko SDP nije uhvatio u laži", dodaju.

"Svi poslovi koje je SDP BiH naručio od kompanije koju oni pominju su uredno izvršeni, što je vrlo lako provjerljivo. Naš dug je uredno evidentiran u poslovnim knjigama i prikazan u našem financijskom izvještaju. Sigurni smo i da vam je poznato da je prije nepuna dva dana Transparency International objavio da je podnio prijavu SIP-u BiH protiv SDA zbog primanja niza donacija u protekloj godini od tvrtki kojima su dodjeljivani tenderi od strane institucija kojim upravljaju upravo SDA-ovi kadrovi".

"Suvišno je naglašavati da se radi o grubom kršenju zakona i očitim indicijama o zloupotrebi javnih sredstava, a možda i ucjenjivanja poslodavaca. Očito je da SDA preko DF pokušava skrenuti pozornost sa ove zadnje u nizu afera. Za razliku od nelegalne koristi koje ove stranke ostvaruju od 'tenderske' pomoći, SDP BiH nije ostvario nikakvu korist, niti je imao direktni poslovni odnos sa kompanijom iz Hrvatske".

"Što se tiče SDA-ove pratilje, DF je odavno postao najveći zaštitnik lika i djela obitelji Izetbegović i SDA. Naravno da su obavljajući prljave poslove u korist SDA zaboravili da se očituju o tvrdnjama medija da su visoki dužnosnici ove stranke i savjetnici državnog ministra DF-a predmet istrage SIPA-e i Tužiteljstva BiH zbog sumnje da su uključeni u moguće milijunske pronevjere u suradnji sa aktualnim premijerom FBiH".

"Jasno je da DF-ov poziv za ostavkom Novalića i njegovih zamjenika nije utemeljen na želji DF-a za pravdom. Usprkos tome SDP će ga podržati, ali sumnjamo da će to osigurati ostvarenje čežnje DF za ulazak u Vladu FBiH, kako bi zajedno sa SDA i HDZ BiH na tenderima 'branili' državu. Uostalom, smatramo poštenim da na kraju DF potegne pitanje smjene federalne ministrice financija, Jelke Milićević, jer je to pozicija u federalnoj vladi za koju su prema koalicijskom sporazumu SDA-DF-HDZ iz 2015. trebali da zajedno utvrde kandidata HDZ i DF".

"Na kraju, pozivamo preostali dio DF-a, odnosno usko društvance okupljeno oko Željka Komšića, da se očituju o nizu kompromitirajućih podataka koje je u javnosti iznio dojučerašnji generalni tajnik te stranke jedne osobe, vezanih uz DF-ovo službovanje SDA-u. Što se tiče SDP-a BiH, najnečasnijim i najnepoštenijim smatramo višestruku izdaju birača davanjem lažnih obećanja uoči izbora i prodajom navodnih principa za par procenata fotelja u vlasti. Predizborno poštenje i pozivanje na obraz kod 'zelene ljevice' u pravilu traje do trenutka zatvaranja birališta. SDP BiH to sebi, nakon 2010. godine, više ne dozvoljava", zaključuje SDP.