SBB LIKUJE Tri SDA-ova ministra u HNŽ-u blizu prelaska u njihove redove, jedan već pristupio

Vlada HNŽ
Hercegovina.info

Ministri u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, koji su bili članovi Stranke demokaratske akcije vrlo blizu su prelaska u Savez za bolju budućnost. Riječ je o ministru pravosuđa i lokalne samouprave Suadu Baliću te ministru gospodarstva HNŽ Željku Laketiću, objavio je Dnevni Avaz.

Predsjednik županijske organizacije Saveza za bolju budućnost (SBB) u HNŽ Anel Kljako kazao je da se razgovara sa svim moralnim i poštenim ljudima.

"Vrata SBB-a su im širom otvorena. Oni prepoznaju jednu politiku SBB-a koja je progresivna, napredna, prepoznali su rad predsjednika Fahrudina Radončića i njegovo zalaganje za institucije ove zemlje i državu. To je razlog što se mi u SBB-u HNŽ suočavamo sa velikim prilivom članstva i sa velikim brojem prelazaka iz drugih političkih stranaka. Pozivamo sve moralne i poštene ljude da nam se priključe bez obzira kojim strankama pripadali", kazao je Kljako.

"Laketić je istaknuti domoljub, borac za državu i grad Mostar, istaknutih moralih vrijednosti i mi smo sretni da je prešao u naše redove. Pregovaramo i sa gospodinom Suadom Balićem te još jednim ministrom u Vladi HNŽ, kazao je Kljako.

Željko Laketić ministar je gospodarstva u Vladi HNŽ, a Suad Balić vodi Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

Ovakav scenarij, odnosno prelazak kadrova iz jedne stranke u drugu, mogao bi ubrzati formiranje nove Vlade HNŽ sa starim-novim dogovorenim premijerom Nevenkom Hercegovom.

Vlada HNŽ jedna je od onih koja nije formirana poslije izbora 2018. godine, a pregovori između SDA i HDZ nisu se pomaknuli s mrtve tačke.