SATNICA IM 2.30 MARAKA Jesu li naši medicinari zaslužili više od pljeska

Medicinska sestra
hercegovina.info

Medicinske djelatnike u HNŽ-u, na čijim je ramenima cijeli teret epidemije, koji na plećima nosi još i policija, zanima hoće li osim pljeska za vrijeme trajanja epidemije dobiti možda i mrvicu veće plaće. Vladi HNŽ-a danas smo poslali dva pitanja. Jedno, i jedino na koje su odgovorili bilo je - Je li se u kontekstu pojačanog rada medicinskih djelatnika razmišljalo da im barem u vrijeme epidemije satnica bude veća od 2.30 km?

Odgovorili su da imaju u vidu s koliko entuzijazma i ljubavi medicinski djelatnici rade.

„Da je to činjenica govori podatak da svaki dan imamo potporu od raznih institucija koje mogu na bilo koji način pomoći tim vrijednim ljudima. Kad je u pitanju naš doprinos cijeloj ovoj situaciji ja ću podsjetiti da je Vlada iz svog proračuna već značajna sredstva uputila i bolnicama i domovima zdravlja“, odgovorio je glasnogovornik Stožera civilne zaštite i Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

Medicinski djelatnici u HNŽ-u, kažu nam iz sindikata, imaju jednu od najmanjih satnica u Federaciji. Primjerice, u Sarajevskoj županiji satnica je iznad 2.60, a tamo se bore za još bolji status. U HNŽ-u je ona i dalje na 2.30. Da nije u tijeku epidemija s koronavirusom, izvjesno je da bi i ove godine tražili svoja prava, za što sad nemaju vremena.

Prošle godine u 8 mjesecu istekao je kolektivni i medicinari od tada čekaju da krenu u pregovore. Traže povećanu satnicu, uvjete na rad i koeficijente za sve grupe zanimanja. Čekaju samo kraj pandemije kako bi mogli djelovati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.