SARAJEVO, SARAJEVO Antifašisti mogu k'o sardine, što bi bilo da su u crkvi sjedili jedan do drugoga

Prosvjed Sarajevo
Armin Durgut/PIXSELL

Tisuće navodnih antifašista izašlo je u subotu na sarajevske ulice i time označilo kraj korone u BiH. Držali su se za ruke, grlili, igrali kolo, većinom bez maski, odnosno s maskama ispod brade.

U isto vrijeme, oni koji su trbuhom za kruhom otišli iz BiH, ne mogu kući, nego moraju u petnaestodnevnu izolaciju. Sarajevo nema potrebu sankcionirati antifašiste zbog nepridržavanja mjera, a da su u pitanju sudionici svete mise, svakako bi im isti dan napisali kazne.

„Zašto se ovo događa i na koji način se događa treba to pitati organizatore, i trebate pitati one koji su zaduženi za praćenje stanja. To je pitanje koje možete postaviti Ministarstvu unutarnjih poslova i to je to“, kazao je na današnjoj konferenciji za tisak Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravstvo Goran Čerkez upitan o igranju kola u sred Sarajeva.

Kako smo se i sami uvjerili policija je osiguravala katedralu, gdje je svetoj misi nazočilo svega 20 ljudi, jer su poštivali mjere razmaka. Na ulicama je pak bilo više tisuća navodnih antifašista, nitko ih nije kontrolirao, niti im kazne naplaćivao.

Nemoguće je ne upitati se što bi bilo da je bila prepuna katedrala, odnosno da se na misi nije pridržavalo preporučenog razmaka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.